Cizrnovo-mrkvová polévka s kokosovou slaninou

Lehce pikantní krémová polévka plné chuti. Pro svoji sytost se hodí i jako hlavní chod. Kokosová slanina je korunkou této polévky. Dejte pozor, ať ji nesníte dřív, než se polévka dovaří, je náramná.

Ingredience

  • 600 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g zázvoru
  • 100 g vařené cizrny nebo cizrny z plechovky
  • 2 lžíce kokosového tuku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ks badyánu
  • 1 000 ml vody
  • 1 kostka zeleninového biobujonu
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • kůra a šťáva z 1 biocitronu
  • sůl
  • 1 hrst kokosových lupínků – na slaninu
  • 1 žíce kokosového tuku – na slaninu
  • 1 lžička uzené soli Sonnentor (nebo běžné soli) – na slaninu
  • 1 skořice – na slaninu
  • 1 velká cibule

Jak na to?

  1. Očištěnou a pokrájenou mrkev a cibuli pomalu restujte na kokosovém tuku, osolte, přidejte česnek, kurkumu a po chvíli zalijte vývarem z bujonu. Přidejte citronovou kůru, oloupaný a nastrouhaný zázvor a badyán. Vařte pod pokličkou do změknutí mrkve. Ke konci přidejte uvařenou cizrnu.
  2. Vyjměte badyán a polévku rozmixujte tyčovým mixérem do krémovité konzistence. Přidejte datlový sirup, šťávu z citronu a prohřejte. Podávejte posypané kokosovou slaninou.
  3. Slanina – na pánvi zahřejte kokosový tuk, vložte lupínky, osolte uzenou solí a posypte skořicí. Opečte dozlatova.

Zdroj: www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.