Citronový koláč s mandlovou moukou

Středomořská verze kyprého koláče s olivovým olejem, mandlovou moukou a citronovou kůrou. Díky použitým surovinám doslova voní po slunci. Je bezlepkový, což zvyšuje jeho atraktivitu.

Ingredience

  • 4 biovejce
  • 125 g třtinového cukru
  • 110 ml olivového oleje
  • 50 ml citronové šťávy z biocitronu
  • 125 g mandlové mouky
  • 80 g rýžové mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžičky citronové kůry z biocitronu
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • olivový olej na vymazání formy
  • špetka soli

Jak na to?

  1. V míse promíchejte obě mouky, špetku soli, prášek do pečiva a škrob. V jiné míse vyšlejehte vejce s třtinovým cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec postupně vmíchejte suchou směs, olivový olej, citronovou šťávu a citronovou kůru.
  2. Připravené těsto vlijte do dortové formy vymazané olivovým olejem a pečte asi 35 minut při 180 °C. Koláč by měl mít zlatohnědou krustu a krásně kyprou střídku.
Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.