
Všude můžete slyšet tofu sem, tofu tam. Někteří si jej tímto způsobem i znechutili. Mít tofu každý den na snídani v podobě tofu scramble, na oběd v podobě grilovaného tofu a na večeři v podobě tofu burgerů – to určitě není to pravé ořechové. Člověku se daná surovina může znechutit a zároveň to není ani zdravé, konzumovat tofu v tak velkém množství. Strava by měla být pestrá, jak už jsme uvedli v mnoha článcích. To tedy znamená, že bychom měli naší stravu také obměňovat.
Již jsme zkusili mnoho receptů, ve kterých je tofu obsaženo. Přinášíme vám další variantu, jak tofu můžete upravit a zařadit tak do jídelního menu.
Tofu se sójovým jogurtem, rajčaty a polníčkem
Ingredience:
- 1 uzené tofu
- 2 rajčata
- 1 sójový jogurt (Joya)
- koření (využili jsme sladkou papriku)
- polníček
- olivový olej
Postup:
- Tofu nakrájíme na kostičky, které následně dáme na pánev s trochou olivového oleje. Okořením a necháme restovat.
- Nakrájíme si rajčata a přidáme je k tofu na pánev.
- Směs na pánvi zalijeme sójovým jogurtem a podle chuti můžeme ještě dokořenit.
- Vše pak přemístíme na talíř, dozdobíme trochou polníčku a můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Tofu se sójovým jogurtem, rajčaty a polníčkem může osvěžit Váš den – jogurt dodává jemnost, tofu kořeněnou chuť a rajčata s polníčkem jsou svěžím doplňkem.
Jaké další dobroty si můžete z tofu připravit? Například tofu řízek na cesty, placičky z tofu, tofu scramble, muffiny s tofu a další skvělé recepty, díky kterým si tofu opravdu oblíbíte.
Okuste naše recepty. Přejeme dobrou chuť!