Chuťová delikatesa: Tofu se sójovým jogurtem, rajčaty a polníčkem

cm tofu s jogurtem

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Všude můžete slyšet tofu sem, tofu tam. Někteří si jej tímto způsobem i znechutili. Mít tofu každý den na snídani v podobě tofu scramble, na oběd v podobě grilovaného tofu a na večeři v podobě tofu burgerů – to určitě není to pravé ořechové. Člověku se daná surovina může znechutit a zároveň to není ani zdravé, konzumovat tofu v tak velkém množství. Strava by měla být pestrá, jak už jsme uvedli v mnoha článcích. To tedy znamená, že bychom měli naší stravu také obměňovat.

Již jsme zkusili mnoho receptů, ve kterých je tofu obsaženo. Přinášíme vám další variantu, jak tofu můžete upravit a zařadit tak do jídelního menu.

 

Tofu se sójovým jogurtem, rajčaty a polníčkem

Ingredience:

 

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na kostičky, které následně dáme na pánev s trochou olivového oleje. Okořením a necháme restovat.
  2. Nakrájíme si rajčata a přidáme je k tofu na pánev.
  3. Směs na pánvi zalijeme sójovým jogurtem a podle chuti můžeme ještě dokořenit.
  4. Vše pak přemístíme na talíř, dozdobíme trochou polníčku a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

 

 

Tofu se sójovým jogurtem, rajčaty a polníčkem může osvěžit Váš den – jogurt dodává jemnost, tofu kořeněnou chuť a rajčata s polníčkem jsou svěžím doplňkem.

 

Jaké další dobroty si můžete z tofu připravit? Například tofu řízek na cesty, placičky z tofu, tofu scramble, muffiny s tofu a další skvělé recepty, díky kterým si tofu opravdu oblíbíte.

 

Okuste naše recepty. Přejeme dobrou chuť!