Chia pudink

cm chia pudink

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.

 

Porce 4 porce Čas přípravy 5 minut + 1 hodina uležení
Potřebujeme:

Postup:

  1. Mangový chia pudink: smíchejte 170 ml sójové smetany, mangový džem a 20 g chia semínek. Vše promíchejte a nechte uležet v lednici alespoň 1 hodinu nebo přes noc. Občas promíchejte, aby se semínka rovnoměrně rozmístila.
  2. Čokoládový chia pudink: hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Promíchejte s 330 ml sójové smetany, 30 g chia a podle chuti doslaďte agávový sirupem. Nechte uležet v lednici alespoň 1 hodinu nebo přes noc. Občas promíchejte, aby se semínka rovnoměrně rozmístila.

Tip: pudinky můžete zkombinovat dohromady – do sklenice vrstvěte mangový a čokoládový pudink.

Chia pudink