Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Čatní z máty a koriandru

03.11.2016
Koriandr
Jednou z rostlin, která má příznivý vliv na žaludek a trávení, je Koriandr. Podporuje tvorbu žaludečních šťáv, působí blahodárně při bolestech břicha, křečích či nadýmání.  Koriandr je rostlina používaná v mnoha kuchyních světa. Její známost sahá až do dob starého Egypta. Čerstvé lístky jsou vhodné jako koření na ryby, do masových nádivek, salátů, pomazánek, omáček a dresingů, semena mají využití ve sladkém pečení.

Čatní z máty a koriandru

Potřebujeme:

  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 1/2 svazku čerstvé máty
  • 1 kyselé jablko
  • 1 polévková lžíce šťávy z limetky nebo citronu
  • 1 polévková lžíce medu nebo jiného sladidla
  • 1 polévková lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce šťávy ze zázvoru
  • 2 polévkové lžíce goji (předem namočit)
  • 1 polévková lžíce olivového nebo dýňového oleje
  • chilli
  • nerafinovaná sůl
  • špetka pepře
  • skořice
  • 1/3 čajové lžičky kurkumy

Postup:

Všechny ingredience kromě goji vložte do mixéru. Goji přimíchejte až poté. Množství jednotlivých ingrediencí je variabilní, přizpůsobte vaší chuti. Toto čatní je vhodné jako doplněk k téměř jakémukoliv jídlu.

 

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Další zajímavé recepty naleznete v našich zdravých kuchařkách.


Související články:
Posilněte žaludek dýní
Bramboráčky se žlutým hrachem
Dodejme si optimismus


03.11.2016
zdroj: Časopis Sféra, říjen 2016
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!

51,- Kč

284,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS