Čatní z máty a koriandru

cm koriandr 1

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Jednou z rostlin, která má příznivý vliv na žaludek a trávení, je Koriandr. Podporuje tvorbu žaludečních šťáv, působí blahodárně při bolestech břicha, křečích či nadýmání.  Koriandr je rostlina používaná v mnoha kuchyních světa. Její známost sahá až do dob starého Egypta. Čerstvé lístky jsou vhodné jako koření na ryby, do masových nádivek, salátů, pomazánek, omáček a dresingů, semena mají využití ve sladkém pečení.

Čatní z máty a koriandru

Potřebujeme:

  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 1/2 svazku čerstvé máty
  • 1 kyselé jablko
  • 1 polévková lžíce šťávy z limetky nebo citronu
  • 1 polévková lžíce medu nebo jiného sladidla
  • 1 polévková lžíce tahini
  • 3 polévkové lžíce šťávy ze zázvoru
  • 2 polévkové lžíce goji (předem namočit)
  • 1 polévková lžíce olivového nebo dýňového oleje
  • chilli
  • nerafinovaná sůl
  • špetka pepře
  • skořice
  • 1/3 čajové lžičky kurkumy

Postup:

Všechny ingredience kromě goji vložte do mixéru. Goji přimíchejte až poté. Množství jednotlivých ingrediencí je variabilní, přizpůsobte vaší chuti. Toto čatní je vhodné jako doplněk k téměř jakémukoliv jídlu.

Přejeme vám dobrou chuť.

Další zajímavé recepty naleznete v našich zdravých kuchařkách.