Brownies z cizrnové mouky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Hutný, uvnitř vláčný dezert s tenkou křupavou vrstvou oříškového krému… Už se vám sbíhají sliny na naše brownies? S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla a umožnila nám jeho použití.

SUROVINY

  • 85 g Cizrnové mouky Labeta
  • 120 g másla
  • 60 g ISWARI 85% čokolády nebo jiná vysokoprocentní čokoláda
  • 3 vejce
  • 175 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 sáčku Vanilinového cukru Labeta
  • 25 g kakaa holandského typu
  • 2 čajové lžičky oříškového krému dle chuti

Postup

Nejprve si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a promícháme s máslem. Potom odstavíme a necháme chvilku chladnout.

Mezitím si stranou v míse smícháme všechny sypké suroviny – moučkový cukr, sůl, kakao, mouku a vanilinový cukr. Po zchladnutí do čokolády přimícháme vejce. Celou tekutou směs poté za stálého míchání vlijeme do sypké a pořádně rozmícháme.

Těsto nalijeme do menší, vymazané a (bezlepkovou moukou) vysypané formy. Potřeme oříškovým krémem a dozdobíme dle chuti a preferencí (např. můžeme posypat mléčnými čokoládovými kousky, ořechy, kokosem aj.) Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 min. Těsto by mělo být po zkoušce špejlí na kraji úplně propečené a uvnitř muffinu vláčné.

zdroj: www.labeta.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.