prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Bramboráčky se žlutým hrachem

06.10.2016
Bramboráčky

Hrách je luštěnina známá již několik tisíc let. Patří mezi přirozeně bezlepkové plodiny. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, minerální látky a vitamíny. Z vitamínů stojí za zmínku vitamín A, vitamíny skupiny B, z minerálních látek pak draslík, fosfor, vápník i hořčík. Hrách je vhodný jako příloha, do polévek i jako mouka k zahušťování pokrmů.

Porce 16 kusů Čas přípravy 30 minut + vaření hrachu

Potřebujeme:

Bramboráčky

Postup:

  1. Hrách vařte 45 - 50 minut, vodu slijte, nechte chvilku proschnout a poté rozemelte nebo rozmixujte na mouku.
  2. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno a vložte do mísy i s vodou, kterou brambory pustily.
  3. K bramborám přidejte rozmixovaný hrách, vejce, slunečnicová semínka, shoyu, lahůdkové droždí, česnek, majoránku, sůl a směs důkladně promíchejte.
  4. Na slunečnicovém oleji osmažte bramboráčky dozlatova.

 

Přejeme vám dobrou chuť.


Související články:
Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou
Hrstková polévka se zeleninou
Čočková sekaná se semínky
Posilněte žaludek dýní
Fazolovo-houbový guláš
Čatní z máty a koriandru
Zapečená rajčata s bulgurem


06.10.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Zdravé vánoční cukroví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak zajistit adekvátní příjem zinku
Priessnitzův obklad
Proč je ve většině případů dobré nedělat kompromis (psychologie vyjednávání podle FBI)
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hemeroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Kolikrát denně máme jíst?
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS