Bramboračka s pohankovými kroupami

bramboracka e1635920815670

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Klasickou českou bramboračku jsme v tomto receptu obohatili pohankovými kroupami. Polévka je díky nim hustá a vydatná. Pohanková chuť přitom není nijak patrná.

Ingredience

Jak na to?

  1. Pohanku propláchněte vodou. Houby zalité horkou vodou (asi 250 ml) nechte změknout.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, osolte a pomalu restujte dozlatova. Poté vmíchejte cibuli a nechte zesklovatět.
  3. Přidejte brambory nakrájené na kostky, pohanku, lahůdkové droždí, bujon, kmín, sůl,  namočené houby, vodu z hub a zalijte vodou. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut do změknutí.
  4. Ke konci vmíchejte nasekaný česnek a majoránku a ještě chvíli povařte.

zdroj: www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.