Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Borůvky proti střevním zánětům

31.08.2010
Nová studie dokládá zdravotní výhody konzumace borůvek. Zdravotně prospěšné účinky borůvek na střeva jsou známy již dlouho. Nyní švédští vědci zjistili, že ochranný efekt se ještě zvyšuje, pokud jsou tyto plody konzumovány v kombinaci s probiotickými potravinami.

Borůvky (Vaccinium myrtillus) obsahují různé zdraví prospěšné látky, které pomáhají předcházet zánětlivým onemocněním střev jako ulcerózní kolitida nebo Morbus Crohn. Roli při tom hrají různé faktory. Borůvky jednak obsahují látky, které eliminují nežádoucí střevní bakterie a chrání buňky před škodlivými vlivy, a jednak mají na vlákninu bohatou, nestravitelnou slupku, která je pravděpodobně schopna vázat zánětlivé substance. Ty pak mohou být vylučovány přímo, aniž by přišly do kontaktu se střevními buňkami.



Jak nyní zjistil výzkumný tým pod vedením Cammily Bränningové z University Lund ve Švédsku, protizánětlivé účinky mohou být ještě výraznější, pokud se současně konzumují probiotické potraviny jako jogurty obsahující laktobacily nebo bifidokultury. Ty se v kombinaci s borůvkami postarají o to, že se kyselina máselná a propanová z potravy intenzivně vstřebává do krve. Obě tyto kyseliny, které vznikají při štěpení balastních látek, pozitivně ovlivňují imunitu organismu.



Celková nabídka přípravků při střevních potížích.


Související články:
Ulcerózní kolitida - zánět tlustého střeva
Crohnova choroba
Zdravá střeva
Protizánětlivé působení některých potravin - 1. část
Jsme to, co jíme
Přirozená imunita, zánět a probiotika - mikroekologie
Borůvka
Co bychom měli vědět o zánětu v těle


31.08.2010
autor: Mgr. Dana Koubová
zdroj: www.bezpecnostpotravin.cz
další články v rubrice: Prevence


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS