Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Express Diet - 7 proteinových jídel

Borůvky proti střevním zánětům

31.08.2010
Nová studie dokládá zdravotní výhody konzumace borůvek. Zdravotně prospěšné účinky borůvek na střeva jsou známy již dlouho. Nyní švédští vědci zjistili, že ochranný efekt se ještě zvyšuje, pokud jsou tyto plody konzumovány v kombinaci s probiotickými potravinami.

Borůvky (Vaccinium myrtillus) obsahují různé zdraví prospěšné látky, které pomáhají předcházet zánětlivým onemocněním střev jako ulcerózní kolitida nebo Morbus Crohn. Roli při tom hrají různé faktory. Borůvky jednak obsahují látky, které eliminují nežádoucí střevní bakterie a chrání buňky před škodlivými vlivy, a jednak mají na vlákninu bohatou, nestravitelnou slupku, která je pravděpodobně schopna vázat zánětlivé substance. Ty pak mohou být vylučovány přímo, aniž by přišly do kontaktu se střevními buňkami.



Jak nyní zjistil výzkumný tým pod vedením Cammily Bränningové z University Lund ve Švédsku, protizánětlivé účinky mohou být ještě výraznější, pokud se současně konzumují probiotické potraviny jako jogurty obsahující laktobacily nebo bifidokultury. Ty se v kombinaci s borůvkami postarají o to, že se kyselina máselná a propanová z potravy intenzivně vstřebává do krve. Obě tyto kyseliny, které vznikají při štěpení balastních látek, pozitivně ovlivňují imunitu organismu.



Celková nabídka přípravků při střevních potížích.


Související články:
Ulcerózní kolitida - zánět tlustého střeva
Crohnova choroba
Zdravá střeva
Protizánětlivé působení některých potravin - 1. část
Jsme to, co jíme
Přirozená imunita, zánět a probiotika - mikroekologie
Borůvka
Co bychom měli vědět o zánětu v těle


31.08.2010
autor: Mgr. Dana Koubová
zdroj: www.bezpecnostpotravin.cz
další články v rubrice: Prevence


 
Priessnitzův obklad
Záhadná celiakie
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Pryč se sacharidy. Ale co dál?
Program Ano NO - Oxid dusnatý – přirozený zázračný kardiovaskulární lék
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Jak posílit imunitu dětí po nástupu do škol a školek?
5 mýtů o detoxikaci
Nepříjemné situace jako zkoušky: radujte se z nich!
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS