Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Bezlepkově I: Proč to vyzkoušet?

05.03.2017
Bez lepku
Kdo si svůj život neumí představit bez rohlíku nebo čerstvého chleba, možná by tento článek ani neměl číst. Žít bez lepku ale neznamená strádat! Ty tam jsou doby, kdy bezlepková jídla vypadala a chutnala prapodivně. Dnešní doba přeje gastronomickým experimentům, a tak si i ti, kdo lepek z jakéhokoli důvodu vysadí, mohou skutečně dopřávat!

Důvodů, proč vysadit lepek, je mnoho. Samostatnou kapitolu představují lidé s celiakií – tedy osoby s alergií na gluten. Náš článek vám prozradí několik důvodů, proč by se lepku měli alespoň na zkoušku vzdát i ti, kteří alergií netrpí...

 

Dnešní pšenice je jiná

Kdo namítá, že pšenicí se naše generace „krmily“ odjakživa a nikdy s ní problém neměly, má možná pravdu. Ale možná také netuší, jak obrovským vývojem pšenice za pár desítek let prošla a že se podstatně změnil její genetický kód. O vývoji pšenice, hybridizaci, křížení a šlechtění ve prospěch potravinářského průmyslu (vyrábět víc a levněji), pojednávají tisíce studií i knih.

 

Malé množství pšenice na našem zdraví jistě závadu nezanechá. Ale vezeme-li v úvahu, kde všude gluten je (uzeniny, sladkosti a další, i základní potraviny), zjistíme, že lepku přijímáme víc než dost. Změny, které zemědělští inženýři v posledních desetiletích s pšenicí udělali, se odrazily zejména v její bílkovinné struktuře. Ta zase dokáže zcela změnit naše imunitní reakce na lepek. A ty, jak víme, nemusí být vždy příjemné...

 

O nesnášenlivosti lepku svědčí mimo jiné:

  • křeče v břiše, střevní potíže (průjem, nadýmání, „pšeničné břicho“), pálení žáhy
  • bolesti hlavy, celková slabost, únava
  • gynekologické potíže, neschopnost otěhotnět, opakované infekce a mykózy
  • zvýšená hladina cukru
  • roztržitost, nespavost a další

 

5 důvodů, proč to zkusit:

Podpoříte detoxikaci – vhodně zvolená bezlepková strava je plná vitaminů a vlákniny a zcela jistě uleví vašim střevům. A protože právě v nich sídlí až 70 % naší imunity, změnu uvítá celý organismus.

 

Získáte energii – dokonce spoustu energie! Po prvních dnech vám splaskne břicho, po týdnu až dvou začnete mnohem snáze usínat, mnohem snáze se vám bude vstávat i fungovat během dne.

 

Velice šetrnou formou snížíte hladinu cukru v krvi. Proč? Protože například pšeničný chleba, byť celozrnný, dokáže zvýšit cukr v krvi víc než obávaná sacharózam a sníst už pouhé dva krajíčky znamená totéž, jako dát si sklenku slazené limonády.

 

Bezlepková dieta má pozitivní dopad i na úpravu mensturačního cyklu i u žen, které lepek určitým způsobem netolerují, může podpořit plodnost.

 

Zkrásníte – pleť bude prozářená, zmizí velké množství pupínků a dost možná i nějaký ten ekzém...

 

Tak co, připraveni na změnu?

 

Celková nabídka přípravků Joalis.


Související články:
Základy řízené detoxikace
Tajemství sluneční pleteně
Harmonická strava podle JIN a JANG
Bezlepkově II: Startujeme!
7 snadno dostupných potravin, které jsou víc než „super“


05.03.2017
zdroj: www.ceff.info
další články v rubrice: Bylinky


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Mozkové vlny: Která hladina vědomí je pro zdraví nejlepší?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
5 tipů pro každodenní detoxikaci
Nízký krevní tlak
Hroznové víno – zásobárna přírodních látek
Očista tlustého střeva pomocí přírodních látek
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

363,- Kč

363,- Kč

363,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS