Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Autor: RNDr. Petr Fořt, CSc.

Aby dětem chutnalo - A co školní stravování?
09.10.2013
Aby dětem chutnalo
Když jsem pro ČT v pořadu Pod pokličkou před asi třemi roky kriticky hovořil o školním stravování, byl jsem napaden pracovnicemi jistých školních jídelen, a dokonce jimi označen za škůdce národa! Ano, čtete dobře. Redaktoři TV stěžovatelkám poslali svůj názor doplněný o moje stanovisko obsahující věcné argumenty, a ejhle – byl klid. Satisfakci jsme „utrpěli“, když tisk publikoval výše uvedená konstatování a následovně zveřejnil články, jejichž závěry kopírují moje následující názory.
Pro sportovce - "oxidativní stres"
15.06.2013
Za to, že žijeme, vděčíme kyslíku a tvorbě energie. Žádný proces přeměny látek na energii se neobejde bez "odpadků", jimiž jsou látky, zvané odborně "katabolity". Ty musí být odstraněny. Je zde ještě jeden problém - tím jsou vedlejší projevy "okysličování" (oxidace). Vznikají totiž jiné odpadky, zvané "volné radikály". Kyslík je podobně jako oheň stejně dobrý sluha jako zlý pán.
Děti a snídaně
10.10.2007
S dětmi a jejich požadavky na stravování byly, jsou a budou potíže. Není se čemu divit. Vstávat fyziologicky opravdu velmi brzy (u nás škola začíná skutečně nevhodně brzy, což je mnohdy diskutováno ba napadáno, leč marně) znamená stres. Jistě stoupenci režimu "ranní ptáče dál doskáče" by mohli argumentovat návykem na stále stejný denní režim, přesto si myslím, že časná ranní doba není ideální pro okamžitou konzumaci stravy.
Základní zbraň prevence - výživa
24.08.2007
Není zbraní dostatečně výkonnou…
Dokonce je zbraní dvousečnou, protože v případě, že je dlouhodobě nesprávná, je jedním z hlavních faktorů rozhodujících o předčasném vzniku nemocí. Pravděpodobně žádný jiný faktor není při vzniku rakoviny u disponovaných jedinců tak účinný jako přejídání" ( Dr. Williams, USA, rok 1998 ! )
Výživa očima odborníka
28.12.2006

Autor je naším špičkovým odborníkem na výživu a problematiku fyziologie a dietologie vrcholového sportu. Má bohaté znalosti a zkušennosti v řadě oborů počínaje klinickou biochemií, přes imunochemii až po léčebnou výživu a vývoj výživových doplňků. RNDr. Petr Fořt je autorem řady populárněvědeckých publikací.
Počet článků: 8   1 2



Čím víc léků, tím víc nemocí... aneb porozumění místo boje
Jíst jedno jídlo denně - cesta k omlazení i dlouhověkosti, která není pro každého
Priessnitzův obklad
Sušení ovoce a zeleniny
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Červená fermentovaná rýže
Jaké největší stravovací chyby děláme
Nemoc není zlo, umožňuje člověku zlepšit charakter
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS