Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Autor: Zuzana Komůrková

Stravování podle principů východu: tradiční čínská medicína
08.02.2018
TČM
Tentokrát zaměříme svoji pozornost směrem na východ, k jednomu z nejstarších pohledů nejen na výživu, a sice tradiční čínské medicíně. Možná vás zaujme její celostní přístup, který se na rozdíl od západní medicíny snaží nemocem spíše předcházet.
Dobroty pro naše ledviny
29.01.2018
Mufiny
V lednu a únoru máme chránit své ledviny a močový měchýř. Podle tradiční čínské medicíny jsou ledviny ukazatelem délky života a je v nich skryta vrozená životní energie. Na psychické úrovni odrážejí naše vztahy a city. Močový měchýř souvisí s tím, co ve svém životě ne/zadržujeme a ne/pouštíme ven.
Jde to i bez lepku
23.11.2017
Bez lepku
Dnes narazíme na téma, které bylo před časem díky několika americkým knižním bestselerům vydaným i u nás velice populární – BEZLEPKOVÁ DIETA. Čas od času se ve výživě setkáme s tím, že dojde k označení jednoho jediného pravého viníka obezity, zdravotních neduhů a civilizačních chorob. Kdysi to byl cholesterol potažmo živočišné tuky, což mělo za následek jejich pranýřování, úpravu výživových doporučení směrem ke snížení jejich spotřeby, odklonu od másla, sádla, vajec k vyšší spotřebě rostlinných margarínů. Tuků se veřejnost začala obávat a nahradila tuto důležitou složky potravy jinou – sacharidy a škroby. Kupodivu se nic zásadního ve vývoji počtu civilizačních onemocnění nestalo. Naopak, jejich počet nadále roste. A tak se začalo pátrat, jestli viník není náhodou jinde. A hle… objevil se LEPEK!
Výlet za kořeny makrobiotiky
19.10.2017
Makrobiotika
Název makrobiotika pochází z řeckého makrós bios, což znamená dlouhý život. „Narodila“ se v Japonsku a vychází z taoistického učení jin a jang. Zakládá se na poznání energií jídla (surovin) a umění využívat je ve snaze o docílení energetické harmonie.
Pryč se sacharidy. Ale co dál?
21.09.2017
Losos
Dnes zaměříme svou pozornost na výživové směry, které staví svůj základ na příjmu bílkovin. Je jich nespočet, a to z jednoho prostého důvodu – ve většině případů totiž fungují. Po dlouhém období, kdy jsme se podle výživových doporučení báli tuků, zejména těch živočišných a nasycených, došel vývoj v oblasti výživy k novému zjištění. A to, že ne tuky, ale naopak sacharidy, kterými jsme ty zlé tuky nahradili, mohou za neradostný zdravotní stav populace, nárůst obezity a civilizačních chorob. A tak tedy pryč s nimi. Jenže co dál?
Počet článků: 11   1 2 3



Drtič kamenů… Chanca Piedra
Jak se rychle zbavit hněvu – extrémně jednoduchá japonská technika
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejste špatní, protože jste nemocní!
Priessnitzův obklad
Alfa-lipoová kyselina
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Stresové zatěžování (Tarlovova cysta)

480,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS