|
Autor: Anna Hýžová
Živá strava je celistvé jídlo, které má svou životní energii neporušenou 06.03.2016

|
Období zimy klade nároky na kvalitu naší imunity, zde se prověří i naše stravovací návyky. Pokud jsme na jaře, v létě i na podzim tělu poskytovali dostatek a hojnost bylin, zelenolistých potravin (špenát, saláty, kapusta, pórek, brokolice atd.), ovoce a čerstvých podzimních ořechů a to vše v původní, nevařené podobě, pak jsme dostatečně vybaveni potřebnými látkami k tomu, abychom co nejpříznivěji zvládli období chladných měsíců.
|
Celerový salát se žampiony a pepřovou kešu zálivkou 03.03.2016

|
Celer je velmi bohatý na chlorid sodný - sůl, která je zde v organické, tedy pro nás dobře využitelné podobě. Kdo má ještě potřebu solit, může si celer usušit (do 42° C), namlet a pak jej přidat místo soli (která ve své anorganické podobě není pro nás vhodnou potravinou). Celer posiluje funkci žaludku, působí regeneračně na obnovu krve. Je silně močopudný, proto není vhodné jej jíst ve velkém množství. Je ideální proti nachlazení – celerové silice rozpouštějí hlen, dezinfikují sliznice a zabíjejí mikroorganismy. |
Směs z vlašských ořechů 21.01.2016
 |
Větvička ze stromu ořešáku schovaná pod polštářem měla přivolat věštecké sny. Vlašské ořechy mají sladkou chuť, teplou povahu a působí na dráhy ledvin, plic a tlustého střeva. Vyživují ledviny, prohřívají oblast kolem pasu a kolenou.
|
Raw recepty - Tatarka, hranolky a RAW hořčice 14.01.2016
 |
V minulosti se používala léčebně tzv. hořčičná placka, směs pšeničné, hořčičné mouky a vody (případně jen hořčičná mouka). Přikládala se na bolestivá místa a jejich prokrvením pomáhala probudit vlastní léčebné síly organismu. Hořčici známe především jako semínka a z nich vyrobený pokrm „hořčici“. Ale vynikající a velmi chutné jsou její zelené listy, přidáním do salátu mu dodají skvělou kořeněnou chuť. Ve vitariánské kuchyni je hořčice vhodná pro svou záhřevnost především v zimních pokrmech.
|
Zdravý vánoční salát 22.12.2015
 |
Živá strava se vyznačuje svou jednoduchostí a ne příliš složitými kombinacemi. Přicházejí však i okamžiky, kdy se scházíme u stolu společně s rodinou a přáteli. Tak tomu je i na Štědrý den. Můžeme si v tento den vytvořit vynikající štědrovečerní večeři - raw vánoční salát s obalovaným avokádem. Vánoční salát jsem tvořila podle ingrediencí klasického salátu, jen jsem je neuvařila. Na talíři vypadá stejně jako klasický salát a rodině i přátelům velmi chutná. |
Počet článků: 8 |
 |
1
2
|
|
429,- Kč |  |
|