Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Autor: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

Popenec břečťanovitý, plevel, který léčí
12.06.2017
Popenec
Možná vám také roste na zahrádce v širokých kobercích záplavy fialových kvítků. Rostlinka stěží přerůstá výšku 20 centimetrů. Její šlahouny se však plazí a mohou dosahovat vzdálenosti několika metrů. Řadíme ji do čeledi hluchavkovitých. Typická je stoupavá lodyha s řapíkatými, ledvinovitými až srdčitými listy. Kvete modrofialově, z úžlabí listů.
Zázračné třešně plné antioxidantů
05.06.2017
Třešně
Kdo by je neměl rád, sladké šťavnaté třešně, jakožto jedno z prvních, ještě jarních ovocí. Ale ani to není tak docela pravdou, neboť dozrávají v tzv. osmi třešňových týdnech, které vyplňují období června až července. První třešňová odrůda bývá označována jako srdcovky a polochrupky, ty jsou šťavnaté a měkké. Oproti tomu, chrupky se vyznačují tuhou dužninou a pevnou slupkou. Dozrávají pak v létě, kdy z nich chystáme kompoty, marmelády, džemy, sirupy, léčivé šťávy, lze je však také velmi dobře zamrazit, nasušit či naložit.
Měsíček lékařský, léčivé rostlinné slunko
29.05.2017
Měsíček lékařský
Dnešní článek bych velmi ráda věnovala oblíbené zářivé bylince, jež jistě zdobí nejednu zahradu, ale také provoní nejeden léčivý čaj, který si přes zimu z měsíčku uvaříme. Již od starověku platí za významnou léčivku, která své místo nachází taktéž i v kuchyni, kde se využívá k obarvení sýru a másla, případně nahrazuje vzácnější šafrán. Listy měsíčku se u nás velmi dlouho přidávaly do zeleninových salátů, stejně jako okvětní plátky, které se vyznačují nejsilnějšími léčivými vlastnostmi. Obzvláště ty oranžové.
Chřest, výtečný základ mnoha zeleninových pokrmů
22.05.2017
Chřest
Mnozí z vás jej možná nikdy nejedli. Pravda, jedná se o poněkud zvláštní zeleninový výhonek. Nicméně, ochutnáme-li, věřím, že brzy podlehneme jeho jemné podmanivé chuti. Ve své podstatě se skládá ze dvou částí, silného kořene a křehkého výhonku.
Zásadité a kyselinotvorné potraviny
15.05.2017
Sladkosti
Převážná většina dotazů, adresovaných poradně Celostní medicíny, se týká hypofunkce štítné žlázy, diabetu, autoimunitních poruch, nadváhy, zvýšeného cholesterolu, ale také vlivu zásaditých potravin na naše zdraví. A rovněž i těch kyselinotvorných, které narušují acidobazickou rovnováhu těla. Tímto pojmem rozumíme nastolení harmonického stavu mezi kyselinami a zásadami, který je udržován ve velmi úzkém rozmezí pH, a to od 7,31 – 7,42. Organismus využívá tolika nejrůznějších mechanismů, které se starají o toto křehké rozmezí. Sem řadíme například minerální látky, jako je vápník či železo, ale také, mj. výpomoc plic, ledvin a jater.
Počet článků: 196   1 2 3 4 5 ... 40



Přírodní prostředky proti migréně
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
Nízký krevní tlak
Chceme zdraví a hezkou postavu, ale chováme se tak? 6 tipů, jak to změnit
Začněte s detoxikací: právě teď!
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS