Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Autor: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

Maminkám dětí s celiakií
15.07.2019
bezlepek

Rozestůně-li se dítě, je to vždycky velmi mrzuté, nicméně, jsou choroby a choroby. A zrovna ona intolerance lepku není ani tak neduhem, jako spíše potřebou změnit životní styl. Sama se stravuji plně bezlepkově, již několik dlouhých let, ano, jsem dospělá, neprahnu tedy po zlatavých lákadlech v podobě sušenek, perníčků, oplatků a snídaňových směsí, pokud mnou však cloumá chuť, upeču si vlastní. Dokonce netřeba žádných drahých ingrediencí, nejčastěji muk (ani těch moučných, ani těch duševních). Stravovat se bezlepkově mi přijde velmi snadné. A popravdě, je to velká zábava.

Sladká moruše, poklad staročeských zahrad
08.07.2019
moruše

Zhruba před deseti lety jsem poprvé ochutnala slaďoučké moruše, vypadající jako malé barevné šišky. Lidé kolem nich procházeli, aniž by si povšimli. Já sama bych učinila zrovna tak, kdyby mne na ně neupozornil jeden z mých přátel, který, společně s kosy, na ně rád chodíval. Dnes již moruši bezpečně poznám a tak, přiblíží-li se léto, vím, kam si jít zamlsat. Moruše však neplatí pouze za sladkou dobrotu, kterou lze lačně trhat z bohatého stromu, případně, užít si ji sušenou, moruše to je také léčivý plod, který lze nazvat superpotravinou.

Které potraviny jsou pro nás v létě nejvíc?
01.07.2019
slunce

Léto, kdo by jej neměl rád. Slunce a voda, čas strávený venku, v přírodě, na horách a lesích, rozkvetlých loukách. Noci uprostřed zešeřelé zahrady s hvězdným nebem nad hlavou, se kterým inspirace plyne jako řeka. Moudré, naplněné období, kdy všechno zraje, voní, plní se šťávou.

Už jste ochutnali koriandrové pesto?
24.06.2019
koriandr

Pesto, umixované zelené bylinky s olejem, sýrem, semínky či oříšky, olivami a solí, česnekem či cibulkou, přesně tak, jak máme rádi. Do pesta lze přidat prakticky cokoli, základem však bude bylinka a olej. Vše další, co přidáváme, slouží jako doplněk. Výhodou pesta je jeho rychlá příprava, během které mixujeme, plníme do skleniček, zaléváme olejem a následně, necháme sklenice odpočívat v chladu. Další z předností budou také enzymy, vitamíny, termolabilní látky, o které bychom procesem zahřívání přišli. Pesto se totiž připravuje začerstva, nic neprohříváme ani nezavařujeme.

Jak se zdravě stravovat i s malými dětmi?
17.06.2019
dítě Známe to všechny, do jedné. S příchodem miminka na svět jdeme více do pozadí, je tu teď nový život, nová láska, která má tolik základních potřeb, že se ty naše začnou jemně vytrácet. Některé z nich však přelstít nelze, jsou totiž primární, a pokud je neuspokojíme, ošidíme také dítě. Jednou z takových potřeb bude jistě spánek, tou druhou pak jídlo.
Počet článků: 292   1 2 3 4 5 ... 59



Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS