Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Autor: Mgr. Tomáš Volný

Co bychom měli vědět o tucích
19.06.2006
Tuky zvyšují chutnost potravy, pozitivně ovlivňují její konzistenci a vůni. Tyto podvědomě pozitivně vnímané vlastnosti tuků jsou jakýmsi motivačním stimulem k upřednostňování tučné stravy. Vedle uspokojování chuťových potřeb jsou tuky nezbytným transportním médiem pro řadu esenciálních a potenciálně esenciálních látek (vitamin A, vitamin E, kyselinu linolovou, kyselinu alfa-linolenovou aj.) nebo látek neesenciální povahy (polyfenoly, fytosteroly, karotenoidy aj.). I když úlohu těchto neesenciálních látek v metabolismu dnes neumíme uspokojivě vysvětlit, jsme si na základě získaných poznatků vědomi jejich důležitosti. Zásadní je jistě úloha tuků v energetickém metabolismu.
Počet článků: 1   1



Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

14,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS