Asijská voňavá polévka

polévka e1589530368405

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Dokonale vás zasytí a pakliže čočky dáte víc, vznikne vám hlavní jídlo typu kari. Před dokončením do polévky zavařte jakoukoliv sezónní zeleninu, případně si polévku zeleninou obložte – budete tak mít nejen dobré, ale i krásné jídlo.

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 6 ks stroužků česneku
  • 2 lžíce kořene zázvoru
  • 500 ml vody
  • šťáva z biocitronu

Jak na to?

  1. Ve středním hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli. Až bude měkká, přidejte perníkové koření a kurkumu, nechte rozvonět.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, opět nechte rozvonět.
  3. Zalijte rajčatovým pyré, vodou a vsypte červenou čočku. Dobře promíchejte, zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte za občasného míchání přibližně 30 minut. Pokud by vám polévka připadala moc hustá, přidejte další vodu, ale nezapomeňte, že později budete přidávat ještě kokosový krém.
  4. Když je čočka měkká, osolte a okyselte podle chuti, vlijte kokosový krém, promíchejte a ještě chvíli povařte.

Zdroj: www.countrylife.cz