Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek
Jak posílit unavený zrak
09.05.2018
Oko
S oblibou sestavuji recepty nebo seznamy různých látek, které mohou člověku pomoci ke zlepšení zdravotního stavu. Dostávám do poradny dotazy, jak lze posílit zrak. Tazatelé požadují konkrétní produkt, který by jim měl zrak posílit tím, že jej budou užívat.
Není margarín jako margarín II
08.05.2018
Margarín

Nedávno jsem napsal článek, v němž jsem uvedl, jaký je rozdíl mezi složením másla, margarínu a roztíratelného tuku. K tomuto tématu, které čtenáře zaujalo, bych rád ještě uvedl několik poznámek.

Vezmi si, vždyť to není sladké
07.05.2018
Diabetes

Tak tohle úsměvné souvětí slyšel snad každý diabetik. Cukrovku totiž mnozí z nás „léčí“ tím, že omezí pouze rafinovaný cukr. Tak tomu, bohužel, opravdu není. Důkazem jsou nejenom vysoké glykémie, ale také ukazatel dlouhodobějšího rázu, glykovaný hemoglobin, který výrazně překračuje přirozenou mez. Při diabetu je třeba počítat se všemi sacharidovými přílohami, ale také mléčnými výrobky, ovocem, některou zeleninou. Řepa totiž zvedá glykémii stejně rychle, jako pečený brambor, podobně se však chová například i kukuřice.

Nebojte se tuků!
06.05.2018
Máslo

Tuk, to nejsou jenom řízky, sádlo a faldy. Bez tuků bychom ve zdraví žili jen stěží. Kvalitní tuky totiž představují nenahraditelný zdroj energie, a dokonce tvoří základ buněčných membrán. Proto bychom je do jídelníčku měli rozhodně zahrnout, a to každý den. Otázkou je, jaké tuky by se nám měly dostat na talíř…

Pazvonek dangšen (Codonopsis pilosula)
05.05.2018
Pazvonek dangšen

Pazvonek dangšen (nebo pazvonek chloupkatý), latinsky Codonopsis pilosula, patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Jedná se o vytrvalou liánu, která je dlouhá dva až tři metry. Její kořen je vůní i barvou podobný kořenu ženšenu všehoje. Proto je někdy poněkud nepřesně označován jako „ženšen pro chudé“.

články o zdraví: 4781   1 2 3 4 5 ... 957



Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!
Lactobacillus rhamnosus
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Výživa podle krevních skupin
Priessnitzův obklad
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Pivovarské kvasnice
Jak na podrážděné oči: Tipy na bylinky, které pomohou při zánětech, alergiích či únavě ze sledování monitoru
Příčinou častých bolestí břicha a zvýšené plynatosti a nadýmání může být laktózová intolerance!
Kuzu - novinka ve zdravé výživě
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS