Šťavnaté flapjacky

cm flapjacky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil je pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

přibližně 16 kousků 35 minut + chladnutí

Potřebujeme:

 

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a med a míchejte do úplného rozpuštění cukru.
  2. Přisypte vločky, sušené ovoce, semínka a ořechy, důkladně promíchejte.
  3. Směs pečlivě upěchujte do zapékací formy vyložené pečícím papírem.
  4. Pečte asi 15-20 minut při 170 °C, až hmota začne na okrajích hnědnout.
  5. Po vychladnutí vyklopte z formy a odstraňte papír. Úplně zchladlé rozkrájejte na libovolné tvary.

Můžete použít libovolné kombinace sušeného ovoce, semínek a ořechů, množství si určete dle vaší chuti.

Šťavnaté flapjacky

Přejeme dobrou chuť!