Sladkovodní řasa a mladý ječmen nám přinášejí zdraví

cm vitalita

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Zelené potraviny získávají v poslední době na oblibě. A není se čemu divit. Většina potravin, které se dostávají na náš stůl, je nějakým způsobem chemicky ošetřena nebo s nimi v průběhu výroby či zpracování bylo nakládáno takovým způsobem, že došlo k výraznému poklesu obsahu nutričně a biologicky cenných látek.

Díky kyselým dešťům se z půdy odplavují cenné minerální látky, které pak přirozeně nemohou být zaintegrovány do těla přísluš­né plodiny. Všechny tepelně zpracované výrobky navíc obsahují výrazně menší množství vitaminů a minerálních látek, které ve vyšších teplotách velmi snadno oxidují a znehodnocují se. Jednou velmi důležitou skupinou přírodních látek, které mají schopnost soustavně a účinně zlepšovat bilanci ve prospěch lidského zdra­ví, jsou právě zelené potraviny. Do skupiny zelených potravin patří takové rostlinné produkty, které jsou šetrným způsobem získávány z ekologicky pěstovaných rostlin v počátečním stadiu jejich vývoje. Díky tomu obsahují zelené potraviny, mezi něž patří řasy a výhonky, přirozeně vysoký obsah životně důležitých látek spolu s přirozenou informací o růstu a přežití.

Řasa chlorella
Lisované tablety chlorelly obsahují sladkovodní řasu chlorella pyrenoidosa, která je bohatým zdrojem celé řady biologicky váza­ných vitaminů, minerálních látek, aminokyselin, vlákniny a chlorofylu. Stimuluje imunitní systém, zlepšuje funkci střev, chrání buňky před účinky volných radikálů a podporuje detoxikaci organismu. Působí na regeneraci buněk a hojení ran, zlepšuje odolnost vůči stresu a snižuje tělesné pachy. Při dlouhodobém užívání působí příznivě na bolesti hlavy a migrenózní stavy. Řasa chlorella ovlivňuje především energetické dráhy žaludku, sleziny, tlustého střeva, jater, žlučníku, osrdečníku a meridián tří ohřívačů. Je vhodným každodenním doplňkem stravy pro zdravý životní styl vzhledem k vysokému obsahu přirozeně hodnotných nutričních látek. Její užívání je ideální při jakékoli redukční dietě či vegetariánské stravě. U dětí příznivě působí na získání dobrých stravních návyků. Může pomoci při akné, vyrážkách, zánětech, ekzémech, ale i při ošetřování jakýchkoli špatně se hojících povrchových ran nebo poškození (opaření, popálení, poleptání atd.). Řasa chlorella podporuje regeneraci a rekonvalescenci organismu vystaveného dlouhotrvajícímu stresu nebo zátěži. Její užívání je vhodné po operativním zákroku nebo po jakémkoli ozáření. Pomáhá detoxikovat organismus a je ideální pro osoby dlouhodobě vystavené znečiš­těnému prostředí. Předchází množení nejrůznějších mikrobů a plísní a preventivně působí proti rozvoji nádorového bujení. Dlouhodobé užívání Řasy chlorelly navíc zlepšuje celkovou psychickou kondici.

Mladý ječmen 
Neobsahuje žádné příměsi, vyrábí se pouze ze šetrně zpracovávaných mladých rostlinek ječmene setého (Hordeum vulgare). Ten se sklízí v období raného růstu ve výšce 18–20 cm nad zemí, v době, kdy rostlina čerpá z půdy a vzduchu nejvíce účinných látek. Mladý ječmen je boha­tým přírodním zdrojem potřebných živin, minerálů a vitaminů, ale výjimečný je především vysokým obsahem více než 20 živých enzymů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin, které jsou snadno využitelné pro zdravý růst organismu. Je ideální pro prevenci patologických stavů. Mladý ječmen ovlivňuje především energetické dráhy žaludku, slinivky a sleziny, tenkého a tlustého střeva, jater, žlučníku, srdce, osrdečníku a tří ohřívačů. Stejně jako řasa chlorella je díky své vysoké nutriční hodnotě vhodný jako každodenní doplněk zdravého jídelníčku. Nezbytný je při jarních očistných půstech a dietách, vhodně se uplatňuje i při redukci váhy. Jako silný antioxidant chrání mladý ječmen tělo před účinky volných radikálů a nejrůznějších typů škodlivého záření (UV, RTG, …), regeneruje kůži po ozáření. Je vhodnou volbou pro prevenci i jako doplněk terapie rakoviny. Normalizuje hladiny cukrů v krvi a působí příznivě na slinivku, díky čemuž je zvláště vhodný pro diabetiky. Působí proti chu­dokrevnosti, celkově čistí krev a vylepšuje krevní obraz. Vzhledem k protizánětlivému působení má své uplatnění při odstranění mnoha kožních chorob (akné, alergické vyrážky, skvrny), ale také při chronických zánětlivých onemocnění vnitřních orgánů (játra, srdce, plíce,..).