Skořice – přírodní bojovník s nadváhou i s cukrovkou

cm skorice

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Skořice pochází z kůry stále zeleného stromu. Tato kůra se sklízí nejen za účelem výroby koření, ale výborná je i do bylinkových čajů.
Skořice proto dokáže víc než jenom okořenit váš toast nebo oblíbený koláč. Toto koření má spoustu pozitivních účinků na naše zdraví a v ideálním případě by mohlo být používané každý den. Skořice je již po několik tisíciletí používána k léčbě čehokoliv – přes poruchy trávení po bakteriální infekce, také normalizuje krevní tlak a pomáhá snižovat váhu.

Hubnutí se skořicí

Skořice má řadu schopností a některé z nich přispívají k hubnutí. Především, toto koření může být používáno k očistě střev od parazitů a nežádoucích mikroorganizmů. V čistějších střevech dochází k lepšímu vstřebávání živin a k dokonalejšímu trávení jídla, přičemž se tělo zároveň efektivněji zbavuje škodlivých látek.

Toto výrazné koření působí také jako metabolická vzpruha aktivující energii potřebnou ke cvičení. Účinkem skořice tělo snadněji spaluje glukózu namísto toho, aby ji metabolizovalo na zásobní tuk. Díky skořici budete mít více energie ke cvičení. Skořice také napomáhá při cvičení lépe spalovat tuky, protože urychluje jejich štěpení. To znamená, že tukové buňky se netvoří tak snadno jako dřív.

Skořice je také účinný antioxidant působící proti nežádoucím volným radikálům.

Jak skořici konzumovat

K tomu, aby skořice byla dostatečně účinná, potřebujete zkonzumovat 2 čajové lžičky denně. Je mnoho způsobů, jak toto koření zahrnout do jídelníčku, závisí to na vašich preferencích. Čaj je skvělý způsob, jak konzumovat skořici. Skořici můžete používat nejen při vaření, mnoho lidí také užívá skořicové kapsle, které ve větší koncentraci obsahují látky potřebné pro jejich zdraví a hubnutí.

Skořice – přírodní bojovník s cukrovkou

Byla provedeno několik samostatných studií zabývajících se cukrovkou a jejich výsledky jsou velice slibné. U skupin, které denně konzumovaly skořici, došlo k téměř 30% poklesu hladiny glukózy – což je pozoruhodné, když si uvědomíte, že spousta lidí svádí každodenní boj, jak při této nemoci nepřekročit doporučené hodnoty. Snižování hladiny glukózy touto cestou má navíc pro diabetiky i vedlejší pozitivní účinky, kterými jsou pokles krevního tlaku a také pokles špatného cholesterolu. Tyto dva faktory často cukrovku doprovázejí a zhoršují.

Co se samotné cukrovky týká, vědci potvrdili, že skořice má výjimečnou schopnost regulovat chybně zvýšenou hladinu cukru v krvi. Tato skutečnost je požehnáním pro mnoho diabetiků a mnoha pacientům pomohla mít cukrovku pod kontrolou.

Skořice je natolik účinná v boji s cukrovkou, že lidé s LEHKOU formou cukrovky by mohli toto koření vyzkoušet, ještě dříve než podlehnou užívání léků, samozřejmě pod lékařským dohledem. Tyto výjimečné vlastnosti skořice fungují nejúčinněji u lidí s cukrovkou 2. typu. U tohoto typu cukrovky slinivka sice produkuje dostatek inzulinu, jenže tělesné buňky na něj mají sníženou citlivost. To vede k tomu, že se glukóza špatně proniká do buňky skrze její povrchovou membránu. Skořice zřejmě významně zlepšuje nedostatečnou citlivost buněk na inzulin.

Pozn. red.:

Cukrovka 2. typu je zřejmě způsobena chronickým nedostatkem omega-3 mastných kyselin v potravě. To také ukazuje i na možnost jejího úplného uzdravení.

PODROBNĚJŠÍ INFORMACE NAJDETE V ČLÁNKU: Cukrovka druhého typu je pravděpodobně vyléčitelná (rozšířené vydání).