Jak předejít nádorovým onemocněním

cm doktor muz

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Pro to, abychom se vyhnuli této obávané nemoci, můžeme sami udělat mnohem více, než náš lékař. Kořeny nádorových onemocnění nacházejí vědci v oslabené imunitě, v toxickém vnitřním prostředí organismu, v působení toxických látek tzv. karcinogenů, ale také ve stresujícím životním stylu a psychice.

Co se týče stravování, rakovinu například potlačuje:

  • zelenina, zejména syrová, nejvíce červená řepa, brokolice, dušená rajčata (betakaroten, vitamin C, minerály, lykopen)
  • zelený čaj, mandle, naklíčená čočka, naklíčená soja mungo
  • celozrnný chléb, celozrnná rýže, ovoce (vláknina)
  • nejvíce pak kompletní syrová strava jako léčebný systém

Rakovinu podporují:

  • toxické látky v jídle, jako jsou konzervační přípravky, barviva, ochucovadla, chemikálie, těžké kovy
  • uzeniny
  • pečení a smažení potravin, kdy vznikají rakovinotvorné pyrolyzáty aminokyselin
  • pečení masa na otevřeném ohni – vzniká rakovinotvorný 3,4 benzpyrén
  • hormonální preparáty, hormony obsažené v mase
  • nadměrná konzumace proteinů, masa a tuků s vysokým podílem nasycených mastných kyselin, což vede ke vzniku volných radikálů (ty ničí DNA, buňky tkání, podporují vznik srdečních onemocnění, rakoviny a dalších nemocí)

Zdravý životní styl a zdravé stravování v dnešní společenské situaci a vzhledem k nabídce obchodů a restaurací, vzhledem k vypěstovaným zvyklostem, je těžké dodržet. Určitou pomoc a kompenzaci prohřešků ve výživě představují doplňky stravy.