Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

cm hrachova polevka

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

4 porce 25 minut + namáčení a vaření hrachu

Potřebujeme:

Postup:

  1. Hrách propláchněte, zalijte vodou a vařte s kouskem mořské řasy do měkka cca 40 minut. Pokud hrách přes noc namočíte, doba varu se zkrátí.
  2. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji, přidejte nakrájenou mrkev a petržel, krátce osmahněte.
  3. Přidejte hrách i s vodou, ve které se vařil, 1 kostku bujonu, vařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, dolijte vodu tak, aby byla cca 2 cm nad hrachem a zeleninou.
  4. Polévku částečně rozmixujte a ponorným mixerem, přidejte mandlovou smetanu, kurkumu a osolte.

Jemná hrachová polévka

Přejeme dobrou chuť!