prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
modnidoplnky.cz
Vaše módní inspirace
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku


Chilliburner
VIDEO: Tomáš Pfeiffer - Každá nemoc má svůj původ
01.04.2015

Známý léčitel a biotronik hostem Gabriely Filippi a jejího Léčivého divadla v Praze na Lávce.
Potraviny, které podpoří detoxikaci
01.04.2015
Harmonie

Mezi nejčastěji používaná slova v přírodní medicíně patří termín detoxikace, někdy ve spojení detoxikace a očista organismu či přírodní detoxikace nebo detoxikace organismu. Přesná definice detoxikace neexistuje a máme k dispozici celou řadu jejich výkladů. Ve stručnosti se dá říci, že se jedná o očistu celého těla a jednotlivých orgánů (známe pojmy detoxikace jater či detoxikace střev) od cizorodých organismů, které obvykle získáváme ze znečištěného životního prostředí, ale také z prostředí pracovního či z nevhodné stravy. Velmi důležitou roli v tomto hraje detoxikace jater, protože je největší vnitřní orgán a probíhá v něm látková výměna, zasahuje velmi významně do metabolismu cukrů, tuků a bílkovin. Rovněž produkuje některé hormony a ukládají se v ní důležité látky, jako například železo či glykogen. Obecně shrnuto, hrají zásadní roli při detoxikaci organismu.

Fahraeusova-Westergreenova metoda
31.03.2015
Červené krvinky

Jistě se každý setkal v lékařských dokumentech se značkou  FW. Význam těchto dvou písmen se pomalu s dnešní technikou vytrácí, vyjadřuje pojem sedimentace červených krvinek a nazývá se tak Fahraeusova-Westergreenova metoda, při níž se zjišťuje rychlost poklesu červených krvinek v nesrážlivé krvi. Název je odvozen od jmen dvou švédských lékařů, kteří poprvé tento systém sledování sedimentace zavedli.

VIDEO: Proč nedoporučuji dělenou stravu?
30.03.2015

Celá skupina diet a doporučení mnoha poradců jsou postaveny na přísném oddělování některých potravin na talíři. Proč dělená strava někdy pomůže, ale přesto ji nedoporučuji?
Jak se zorientovat v jednotlivých olejích I.
30.03.2015
Olej

Většina informací týkajících se stravy je přibarvená, ne-li přímo zkreslená, dochází pak k dezinformaci a zmatku. Vezměme jen obyčejná sladidla, mouku, nejrůznější obilniny, ale také oleje, o kterých si dnes povíme více. Kolikrát ani netušíme, k čemu který výrobek upotřebit, zda je vůbec vhodný pro děti, diabetiky, redukční dietu, do studené či teplé kuchyně. Stejné je to u olejů, existuje jich taková spousta a člověk kolikrát neví, který z nich použít. Naučíme se vnímat jejich chemické vlastnosti, způsob výroby, bod zakouření, aby nás již nikdy nenapadlo na olivovém oleji smažit a namísto oleje slunečnicového, začneme používat hodnotnější lněný olej.

Článků o zdraví: 3435   1 2 3 4 5 ... 687



Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Štítná žláza
Potraviny, které podpoří detoxikaci
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Detoxikace organismu – jídelníček doporučený lékařem
VIDEO: Tomáš Pfeiffer - Každá nemoc má svůj původ
Dna a dieta
Priessnitzův obklad
Šokující pravda o rakovině
Nízký krevní tlak
Chia semínka
Jak nastartovat tělo před úspěšným hubnutím? Detoxikační jídelníček pro každého
Jak se zorientovat v jednotlivých olejích I.
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Zácpa je obtíž, o které neradi mluvíme
Jarní očistné kúry
Záludná žaludeční bakterie Helicobacter pylori
(c) 2004 www.celostnimedicina.cz
O násRSS