Diocel Supracid

cm wellness1

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Supracid je bioinformační posilující doplněk stravy, který díky obsahu přírodních minerálů napomáhá udržet rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami těla. Harmonizuje především meridián žlučníku, tlustého střeva, žaludku, močového měchýře, tří zářičů a 8 zvláštních drah. Přípravek obsahuje vyvážený poměr minerálů, zejména vápníku, hořčíku, sodíku, fosforu a  řady stopových prvků z mořského živočicha Sépia esculenta.

Dále obsahuje extrakt z pryskyřice (kadidla), rostliny Boswelia serrata se zvýšeným obsahem protizánětlivé kyseliny boswelové. Tato výjimečná bylina napomáhá funkci ledvin a je prospěšná pro naše klouby. Navíc má antivirové účinky. Přípravek obsahuje vyvážený poměr minerálů, zejména vápníku, hořčíku, sodíku, fosforu a řady stopových prvků z mořského živočicha Sépia esculenta.

Překyselení

Zvýšená kyselost těla je jednou z mnoha příčin rychlejšího stárnutí, kazivosti zubů, řídnutí kostí – osteoporózy, lomivosti nehtů, vlasů, dny, bolestí kloubů, revma-tu, neplodnosti, obezity, onemocnění jater a ledvin, zvýšeného tlaku, pálení žáhy, zácpy, žaludečních a dvanáctníkových vředů, zažívacích potíží, kožních potíží – ekzémů, gastritidy – zánětu žaludku, srdeční slabosti, oslabení cév, nervozity, únavy a řady dalších nemocí včetně rakoviny. Kyselost se pojí snad ke všem chorobám.

Při nadměrné spotřebě cukrárenských výrobků se do těla, kromě kalorií, dostává velké množství kyseliny octové. Rafinovaný bílý cukr zatěžuje ledviny a má značný vliv na překyselení. Odnímá tělu vitamin B1. ,,Požitek“ při konzumaci vepřového masa a také mnoha druhů sýrů má i svoji odvrácenou stranu – přináší s sebou i kyselinu sírovou, která způsobuje měknutí meziobratlových plotének. Nevyrovnaní a svárliví lidé zažijí při odkyselování často již během dvou až tří dnů neuvěřitelnou změnu nálady a trvalý pocit pohody.

Kyseliny jsou v těle potřebné, ale když už nás začíná pálit žáha, je to dostatečný signál k tomu, zahájit proces odkyselování organismu. Zásaditost má vliv i na srdce. Srdce v kyselém prostředí, stejně jako celé tělo, nemůže dostatečně využívat kyslík.

Jak napomoci tělu udržet rovnováhu mezi kyselinami a zásadami? Vždy po každém kyselinotvorném jídle můžeme použít potravní doplněk, na doplnění zásad a pomoci tělu udržet důležitou rovnováhu mezi kyselinami a zásadami.

Hlavní příčiny překyselení organismu:

  • špatná výživa
  • nesprávné stravovací návyky
  • špatný způsob života
  • příliš mnoho bílkovin a málo pohybu
  • mnoho cukru a všechny látky, které dlouhodobě negativně ovlivňují činnost ledvin, například těžké kovy
  • nasycené mastné kyseliny (smažené potraviny)
  • elektrosmog
  • zloba, agrese, stres, nahromaděná duševní zátěž
  • viry, bakterie, plísně atd.
  • nedostatek energie v určité části těla atd.

Veškerý život začal v moři a ještě dnes lidské tělo obsahuje více než 70 % vody. Hodnota pH mořské vody se pohybuje mezi 8 až 8,5. Naše tělo udržuje krev lehce zásaditou s pH od 7,35 do 7,4 – s občasnými nepatrnými výkyvy. Pokud by se tato hodnota výrazně snížila, člověk zemře. Jak si lze představit negativní dopad překyselení v těle? Stačí, když si představíme kyselý déšť v přírodě. Kyseliny rozpouštějí kámen i kov, jsou agresivní. Když pak působí kyselost v těle, její účinky jsou také zatěžující a destruktivní. Během látkové výměny neustále vznikají v těle kyselé látky, jako např. kyselina močová, uhličitá, mléčná, octová, a dokonce solná. Pokud je jejich odbourávání v těle narušeno, podílí se na okyselování organismu. Dna, revmatismus, artritida, ledvinové kameny, téměř za vše si můžeme sami svým mnohaletým chybným chováním.

Kyseliny vnikají nejdříve do krve. Jsou-li však její ochranné látky (tzv. pufry, které tlumí výkyvy v acidobazické rovnováze) již vyčerpány, je přebytek kyselin odveden do vaziva. Buňky pojivové tkáně jsou robustnější, takže jedovaté látky je tak snadno nepoškodí. Kyseliny se v nich hromadí tak dlouho, dokud je tělo nevyloučí. Pomocí ledvin a plic se snaží tělo odstranit přebývající kyseliny z těla. Než budou vyloučeny s močí, musí být neutralizovány pomocí zásaditých látek. Pojivová tkáň (vazivo) obklopuje všechny tělesné buňky jako ochranná vrstva. Výživa buněk, stejně jako odstranění odpadních produktů z těla, probíhá v této tkáni. Pokud je pojivová tkáň přetížena a nemůže přijmout další kyselé látky, zadržují se často v kloubech, kde způsobují bolestivé záněty, jako je pakostnice, revma nebo polyartritida, zánět několika kloubů současně. Jakmile kyselé usazeniny zničí chrupavku, vzniká artróza. V překyselené tkáni se zhoršuje kvalita krve. Červené krvinky výrazně ztrácejí svou pružnost a nemohou proniknout do jemných cévek. Vlásečnice přestanou být dostatečně zásobeny životně důležitými látkami a v těle začíná chybět kyslík.

Pálení žáhy

Štěpením kuchyňské soli, přirozené součásti naší krve a tkáně, produkuje žaludek kyselinu solnou, jejíž hodnota pH leží mezi 2,8 až 1,2. Kuchyňská sůl (NaCl) je jednoduchá sloučenina sodíku a chloru. Štěpí se prostřednictvím buněk žláz ve výstelce žaludeční stěny. K jejímu štěpení potřebuje žaludek ještě oxid uhličitý a vodu. Chlor se přitom sloučí s vodíkem a vytváří kyselinu solnou. Zároveň se v žaludku tvoří zásaditá látka – natriumbikarbonát, známý jako uhličitan sodný. S jedním gramem kyseliny solné vzniká 2,3 gramu sody, která je krví rozváděna do celého těla a později neutralizuje ve střevech žaludeční šťávy. Jestliže je tělo nedostatečně zásadité, rozkládá více kuchyňské soli a doplňuje tak velmi důležité zásady, přičemž také vzniká i větší množství žaludeční šťávy, která však již není potřebná a způsobuje pálení žáhy.

Neustálý přebytek kyselin ničí také kolagenní vazivová vlákna, což vede k ochabnutí a stárnutí. Tělo opravuje vzniklé škody bílkovinou fibrinem, ale pružnost vaziva se výrazně zhoršuje, nemůže plnit svoji ochrannou funkci a předčasně stárneme. Vrásky a celulitida jsou pouhým začátkem. Kolagenová vlákna se rozšiřují a jakýkoliv pohyb vnímáme jako bolestivý. Dlouhodobé překyselení vede k chronickým zánětům a ty k neustálým bolestem. Zhoršuje-li se neprůchodnost vaziva i nadále, buňky se udusí kvůli nedostatečnému zásobení kyslíkem. Jelikož pojivová tkáň se vyskytuje v celém těle, je jejím stavem postižen celý organismus. Proto je životně důležité tělo důkladně zbavit přebytečných kyselin. Pohyb, nízkokalorická a vyvážená strava jsou základem správné výživy a klíčem, jak zpomalit stárnutí.

Souvislosti s orgány

Játra jsou centrálním řídícím orgánem zabezpečujícím rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle. Při tvorbě žluče spotřebují velké množství minerálů a žaludek, jenž štěpí kuchyňskou sůl, je přitom jejich hlavním dodavatelem. Přijímá-li organismus z potravy příliš málo zásaditých látek, žaludek musí produkovat větší množství kyselin, aby mohl tělu doplnit zásady, které následně vznikají. Takže na základě jejich nedostatku dochází nakonec k překyselení žaludku, a tím i k neustálému zatěžování jater, jež nakonec nejsou schopna uspokojivě plnit svoje rozmanité funkce. Žlučník potřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály dostatečně k dispozici, cholesterol uvolněný ze žlučníku tuhne a ve spojení s jinými látkami vytváří žlučníkové kameny.

Čím více je kyselin v těle, tím méně mohou ledviny vylučovat toxické látky. Téměř každá druhá osoba trpí překyselením. Obědvali jste a pálí vás žáha, znamená to, že máte překyselený žaludek. Jestliže konzumujete mnoho sladkého, hodně masa, živočišných bílkovin a nepohybujete se, pak vám hrozí překyselení celého těla. Jak cukr, tak přemíra živočišných bílkovin bez dostatku pohybu oslabují energii ledvin. Ledviny mají v těle na starosti minerální a vodní hospodářství. Jestliže překyselení trvá delší dobu, může narušovat zubní sklovinu a nejen to. Tělo bojuje s překyselením neutralizací pomocí vápníku, a když ho má nedostatek, bere si ho z kostí. Následně kosti a klouby pomalu chřadnou. Funkce ledvin je propojena s lymfatickým systémem. Jejich oslabení se podepisuje i na slabší imunitě. Podle energetické medicíny má dlouhodobé oslabení ledvin vliv nejen na oslabení hormonálního systému, ale i na slezinu se slinivkou, a tudíž opět na imunitu. Když se oslabení prohlubuje a trvá, postupuje na žaludek. Dlouhodobé oslabení se může projevit i diabetem, kde v pozadí jsou oslabené ledviny. Ledviny jsou párovým orgánem močového měchýře. Jestliže oslabení trvá delší dobu, dochází k oslabení energie močového měchýře, což se může projevit i bolestmi v kříži. Po delší době je energetika tak oslabená, že dochází i k oslabení plic a výsledkem může být astma, hučení v uších, bolesti kloubů, vysoký tlak a řada onemocnění včetně alergií a ekzémů. Jednotlivé oslabení postupně zasahuje další a další orgány a stoupá vzhůru. Představte si tento postup jako pohyb ručiček na ciferníku. Když již jsou naše hodinové rafičky života v místech za 5 minut dvanáct, je nejvyšší čas podstoupit celkovou a hlubokou detoxikaci. Na 12 jsou již zatížené plíce, následně dochází k rychlému zatížení srdce a pak se již energetické oslabení projeví plnou silou na celém těle různými chorobami.

Jestliže na základě trvalého překyselení organismu, především cév, ubývají zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), musí je nahradit nějaká jiná látka. Samoléčebný mechanismus těla k tomu využije vždy přítomný a dosažitelný cholesterol a utěsní jím cévní stěny, které začínají být křehké a praskají. Cholesterol je odolný proti kyselinám, takže se jimi nedá odbourat. Takzvané kornatění cév je tedy vlastně odvápnění tepen a výměna cholesterolu za odebraný vápník. Jestliže překyselení trvá, cholesterol ucpává jemné vlásečnice, ale i ostatní cévy, a tělo trpí nedostatkem živin. Tělo je nuceno kvůli špatné průchodnosti zvýšit i krevní tlak, což má další neblahé důsledky.