Další recepty s ChufaMixem

cm chufamix

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Stále více stoupá popularita rostlinného mléka a to především ze 3 důvodů. Stále častěji se u lidí objevuje alergie na laktózu, dále je mezi námi více veganů a také se upouští od prospěšnosti mléka kravského. Není to jen náhrada živočišného mléka, ale především další způsob, jak si prostřednictvím obilnin, semen a ořechů doplnit zdraví prospěšné živiny. Představujeme vám přístroj na přípravu rostlinných „mlék“ ChufaMix, díky kterému si vyrobíte mléko doslova za 1 minutu.

Mléko z vlašských ořechů

  • 1 litr vody
  • 150 gramů celých vlašských ořechů
  • 85 gramů cukru/ 70 gramů třtinové šťávy /70 gramů medu/40 ml Agávového sirupu

Příprava:

  1. Naplňte nádobu ChufaMixu 1 l vody.
  2. Dejte celé ořechy a (pokud chcete) sladidlo do filtrační nádoby.
  3. Vložte mixér a mixujte ořechy přibližně 1 minutu.
  4. Vyndejte filtrační nádobu z vody, pomocí dřevěné vařečky zamíchejte, dokud na dně filtrační nádoby neuvidíte drť, potom vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z ořechové drti.

Můžeme ho vyrábět se studenou vodou. Pokud ho nevypijete hned, uchovejte ho v ledničce.

Kakao z vlašských ořechů

  • 1 litr vody
  • 150 gramů celých vlašských ořechů
  • 95 gramů cukru/ 75 gramů třtinové šťávy /75 gramů medu/50 ml Agávového sirupu
  • 25 gramů čistého kakaového prášku
  • 1/4 pomerančové nebo mandarinkové kůry

Příprava:

  1. Naplňte nádobu ChufaMixu 1 l vody.
  2. Dejte celé ořechy, sladidlo, kůru a kakao do filtrační nádoby.
  3. Vložte mixér a mixujte vše spolu přibližně 1 minutu.
  4. Vyberte filtrační nádobu z vody, pomocí dřevěné vařečky zamíchejte, dokud na dně filtrační nádoby neuvidíte drť, potom vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z ořechové drti.

Můžeme ho vyrábět se studenou vodou. Pokud ho nevypijete hned, uchovejte ho v ledničce.

Mandlové mléko (z celých mandlí)

Mandlové mléko
  • 1 litr vody
  • 200 gramů celých mandlí
  • 85 gramů cukru/ 70 gramů třtinové šťávy /70 gramů medu/40 ml Agávového sirupu

Příprava:

  1. Naplňte nádobu ChufaMixu 1 l vody.
  2. Dejte celé mandle a (pokud chcete) sladidlo do filtrační nádoby.
  3. Nechte mandle namočené 5 minut.
  4. Vložte mixér a mixujte mandle přibližně 2 minuty.
  5. Nechte aspoň 5 minut marinovat.
  6. Vyndejte filtrační nádobu z vody, vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z mandlové drti.

Můžeme ho vyrábět se studenou vodou. Pokud ho nevypijete hned, uchovejte ho v ledničce.

Konopné mléko

  • 1/2 l vody
  • 60g konopných semínek

Příprava:

  1. Nechte konopná semínka namočená 5 minut.
  2. Naplňte nádobu ChufaMixu 1/2 l teplé vody.
  3. Dejte namočená konopná semínka do filtrační nádoby.
  4. Vložte mixér a mixujte konopná semínka přibližně 40 sekund.
  5. Nechte 3 minuty marinovat.
  6. Vyberte filtrační nádobu z vody, vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z konopné drti.

Použijte teplou vodu. Pokud ho nevypijete hned, uchovejte ho v ledničce.

Ovesné mléko s lískovými ořechy

  • 1 litr vody
  • 50 gramů ovesných vloček nebo přes noc namočených zrn ovsa
  • 50 gramů cukru/ lžíce listů stévie /40 gramů medu/20 ml Agávového sirupu
  • 50 gramů celých nebo mletých lískových oříšků
  • lžíce slunečnicového panenského oleje (nemusí být)
  • špetka soli

Příprava:

  1. Pokud použijete celé lískové oříšky, namočte je aspoň na 5 minut před výrobou nápoje. Pokud použijete mleté lískové oříšky, dejte je přímo do filtru.
  2. Naplňte nádobu ChufaMixu 1 l horké vody.
  3. Dejte vločky nebo namočená zrna, sůl, lískové oříšky (celé nebo mleté) a sladidlo (pokud chcete) do filtrační nádoby.
  4. Vložte mixér a mixujte 1-2 minuty.
  5. Nechte 5 minut marinovat.
  6. Vyndejte filtrační nádobu z vody, pomocí dřevěné vařečky zamíchejte, dokud na dně filtrační nádoby neuvidíte drť, potom vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z ovesné drti.

Vždy použijte horkou vodu (60°C až 80°C) na přípravu ovesného mléka. Pokud použijete velmi horkou vodu, textura může být hustá jako jogurt. Pokud je příliš hustá, můžete přidat víc vody, nebo použít na přípravu méně ovsa. Pokud použijete teplou vodu, dostanete texturu, která není až tak hustá. Nepoužívejte však studenou vodu, protože nápoj bude řídký a nehomogenní. Nápoj uchovejte v lednici.

Rýžové mléko (ze zbylé uvařené rýže)

  • 1 litr vody
  • 65 gramů uvařené rýže (zbytek celozrnné nebo bílé rýže, kterou jste si vařili)
  • 50 gramů cukru/ 35 gramů třtinové šťávy /35 gramů medu/20 ml Agávového sirupu
  • 1/8 citrónové nebo limetkové kůry, nebo 1/4 pomarančové nebo mandarinkové kůry
  • troška mleté skořice
  • špetka soli

Příprava:

  1. Naplňte nádobu ChufaMixu 1 l vody.
  2. Dejte uvařenou rýži, kůru, skořici, sůl a (pokud chcete) sladidlo do filtrační nádoby.
  3. Vložte mixér a mixujte rýži přibližně 1 minutu.
  4. Vyndejte filtrační nádobu z vody, pomocí dřevěné vařečky zamíchejte, dokud na dně filtrační nádoby neuvidíte drť, potom vložte hmoždíř a tlačte, dokud nevytlačíte poslední kapky z rýžové drti.

Můžete použít horkou, teplou, nebo studenou vodu. Pokud ho nevypijete hned, uchovejte mléko v lednici.

Přístroj ChufaMix na výrobu rostlinného mléka naleznete v naší nabídce.