Maca – zkušenosti lékařů

cm koren maca

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Kořeny macy a jejich extrakty jsou v praxi užívány v Peru. Poprvé se seznámil s účinkem macy u skupiny starších sexuálně aktivních mužů, kteří užívali pití s rozdrcenou rostlinou maca.

Hugo Malaspina, M.D., kardiolog praktikující v Limě, užívá macu ve své praxi 10 let. Poprvé se seznámil s účinkem macy u skupiny starších sexuálně aktivních mužů, kteří užívali pití s rozdrcenou rostlinou maca. Všichni popisovali uspokojení v jejich sexuálním životě. Někteří z nich byli pacienty Dr. Malaspiny a tak měl možnost pozorovat změny, které se na nich projevovaly větší životností.

Další peruánský lékař Aguila Calderon, M.D, děkan of the Faculty of Human Medicine at the National University of Federico Villarreal in Lima – užíval macu pro své mužské pacienty, kteří trpěli impotencí, celkovou vyčerpaností, a také popisuje dobré výsledky.

Arizonský lékař Gary F. Gordon, M.D, president of the American College for Advancement in Medicine, je také propagátorem macy. „Všichni jsme slyšeli o různých produktech, jako je maca. Ale osobně jsem si vyzkoušel tento peruánský kořen na sobě a musím potvrdit jasné zlepšení v erektivní oblasti. macu nazývám přírodní odpovědí na Viagru.“

Co jsem pozoroval u macy, je to, že dochází k normalizaci hormonálních steroidů jako testosteron, progesteron a estrogen. Proto má maca své místo v prevenci a zlepšování hormonálních změn při stárnutí. Zlepšuje zdravotní funkce, které se také projeví zlepšeným sexuálním životem.